Artikelen

SMTP relay service uitkiezen

Vragen om jezelf te stellen tijdens het kiezen van een nieuwe SMTP relay

Om je bedrijf continu te kunnen ontwikkelen, heb je partners nodig die vanaf moment één met je mee kunnen denken en met je bedrijf mee schalen. En als de partner waar je mee begon jouw groei niet meer kan bijbenen, ga je op zoek naar een andere partij. Dat geldt ook voor transactionele e-mail services. Flowmailer zet op een rijtje hoe je sneller die keuze kunt maken.

Waarom een nieuwe e-mailservice?

Er zijn verschillende redenen dat je een nieuwe transactionele e-mail service wilt kiezen. Zo kan het te maken hebben met veranderende regelgeving, zoals in 2018 bijvoorbeeld de GDPR / AVG van kracht ging. Of je loopt tegen problemen aan met de aflevering van je e-mails, waardoor je gaat twijfelen over de werkwijze van je huidige provider / partner. Er zijn dus tal van redenen om te willen veranderen van provider.

Hoe kies je een passende transactionele e-mail service?

Techniek

Ben je vanuit een technisch oogpunt aan het kijken naar een nieuwe transactionele e-mail service? Dan zijn afleversnelheid, koppelmogelijkheden en de REST API waarschijnlijk het belangrijkst voor je. Je wilt immers dat het platform dat je gaat gebruiken het best werkt van allemaal.

Transactionele e-mail service koppelen

Belangrijke vragen voor e-mail deliverability:

 • Hoe sluit het platform aan op mijn bestaande infrastructuur?
 • Wat kan het platform mij bieden in up-time?
 • Hoe snel worden mijn e-mails afgeleverd?
 • Hoe krachtig is de e-mail API en wat kan ik daarmee?

Marketing / Communicatie

Bekijk je het vanuit een marketingperspectief? Dan zal het van belang zijn dat je een krachtige en toegankelijke template editor tot je beschikking krijgt en je real-time statistieken kunt ontvangen van je open en clicked-rates.

Template engine van transactionele e-mail

Belangrijke vragen voor e-mailmarketing:

 • Welke inzichten krijg ik uit het platform?
 • Hoe gebruiksvriendelijk is het platform / de template editor?
 • Hoe gebruik ik het platform in mijn middelenmix?
 • Hoe versterkt het platform de merkbeleving bij mijn ontvangers?

Security

Stel je juist meer security-eisen aan de platforms? Waarschijnlijk spreken GDPR-compliance, DMARC analytics en data-opslag je dan meer aan.

service security (transactionele e-mail)

Belangrijke vragen voor e-mail security:

Management

Daarnaast kun je ook vanuit een product owner, business development of management-perspectief naar transactionele e-mails services kijken. Naast alle bovenstaande vragen is het dan voornamelijk belangrijk om te weten hoe verschillende medewerkers met het platform om moeten of kunnen gaan. Daarom stel je meer eisen aan de rolverdeling binnen het platform en de geleverde support:

e-mail management per transactional service

Belangrijke vragen voor e-mail management:

 • Kan ik al mijn verschillende domeinen en bronnen aan het platform koppelen?
 • Kan ik mijn team effectief verdelen met bijpassende rollen?
 • Welke support wordt geleverd?
 • Wat zijn de kosten en kan ik het platform eerst uitproberen?

Klaar om te vergelijken

Zet je al deze vragen op een rijtje, dan kun je efficiënter transactionele e-mail services vergelijken. Om je al het uitzoekwerk te besparen, hebben wij al verschillende transactionele e-mail services met Flowmailer vergeleken en alle verschillen voor je in kaart gebracht:

» Vergelijk SendGrid
» Vergelijk Postmark

» Vergelijk Amazon SES

» Vergelijk Sendinblue

» Vergelijk MailGun

» Vergelijk Sparkpost

» Vergelijk Mandrill

» Vergelijk Mailjet

Makkelijk overstappen

Ben je klaar voor de volgende stap in e-mailaflevering? Wil je af van je huidige SMTP relay service en overstappen naar Flowmailer? Simpel! Van e-mailservice veranderen is heel gemakkelijk, jij koppelt je bronsystemen met Flowmailer, wij leveren je e-mail af. Geen gedoe met ontwikkelkosten, databasesynchronisatie en eindeloze documentatie: Koppelen, e-mailen, klaar!

⏴terug naar artikelen