Artikelen

Two-Factor Authentication

Wat is het en waarom is het belangrijk?

Om toegang te krijgen tot een account, gebruik je standaard een wachtwoord. Maar op het moment dat iemand anders dit wachtwoord achterhaalt, loop je het gevaar dat er misbruik gemaakt wordt van je account, persoonlijke gegevens of betaalkaart. Door 2FA (Two-Factor Authentication) in te stellen voor je account, neem je dat gevaar weg.

Two-Factor Authentication of 2FA is een beveiligingstechniek die om twee stappen vraagt, wanneer er toegang tot bijvoorbeeld een account moet worden verkregen. De techniek waarbij om méér dan twee stappen in dit proces wordt gevraagd, noemen we Multi-Factor Authentication.

Er zijn veel verschillende vormen van 2FA, waarbij vooral de tweede stap enorm veel mogelijkheden kent. Tijdens de eerste stap wordt namelijk altijd om de inloggegevens gevraagd: naam of e-mailadres in combinatie met een wachtwoord. De volgende stap kent veel mogelijkheden, waarvan de meest gebruikte variant een e-mail/sms met een bevestigingscode is.

Two-Step Verification

In stricte zin is de two-factor authentication een authenticatiemethode die bestaat uit twee factoren (iets dat je weet én iets dat je bent). Hetgeen hierboven is dus technisch gezien Two-Step Authentication, wat neerkomt op tweemaal dezelfde gegevens gebruiken om in te loggen (twee keer iets dat je weet). Echter wordt over het algemeen voor beide methoden de term "two-factor authentication"  gebruikt.

2FA instellen voor jouw Flowmailer account

Two Factor Authentication stel je gemakkelijk in in Flowmailer. Wanneer je bent ingelogd, kun je namelijk rechtsboven in het platform op je gebruikersprofiel klikken en naar "profile" gaan. Hier vink je Two Factor Authentication aan en krijg je de bevestigingsmail in je inbox op het moment dat er ingelogd wordt op jouw profiel.

Nog geen Flowmailer account?

Vraag dan hieronder gratis een proefaccount aan!

⏴terug naar artikelen