Het succesverhaal van Eneco

Vanuit Eneco ontstond de behoefte om te zorgen voor een duurzamere samenleving. Dit begint natuurlijk bij Eneco zelf. Zij schakelde Flowmailer in om de reductie van papieren post te bewerkstelligen. Hiermee zet Eneco in op het maximaliseren van digitale servicecommunicatie.

Digitale wereld van Eneco

Eneco werkt samen met haar klanten en partners aan een wereld waarin iedereen in zijn eigen duurzame energie kan voorzien. Verduurzaming begint bij de bedrijfsvoering van Eneco zelf; in haar panden, in het vervoer en dus ook in de communicatiemiddelen. Eneco doet zoveel mogelijk digitaal.

Een van de hoofdpunten is dus de reductie van papieren post door inzet van digital servicecommunicatie, Flowmailer biedt hierbij uitkomst. Natuurlijk zorgt deze reductie ook voor een flinke kostenbesparing!

Eneco zet de kanalen e-mail en SMS slim in om naast milieubesparing ook te zorgen voor optimale klantbediening en het verschaffen van informatie op maat.

De basis voor de transactionele communicatie zijn de klantdata binnen de bronsystemen van Eneco. Vanuit de verschillende systemen worden data en triggers gegenereerd. Hierna worden de service e-mails automatisch samengesteld en vervolgens verzonden via Flowmailer.

Het verhaal van Eneco

Verduurzaming. De reductie van papieren post door inzet van digital service communicatie.

  • Digitale transformatie
  • Kostenbesparing
  • E-mail en SMS
  • Informatie op maat
  • Optimale klantbediening
Interessante uitkomsten
  • 20% Hogere conversie
  • 100% Grip op aflevering
  • 100% Duurzaam
  • Flinke Kostenbesparing
" Er gelden gewoonweg andere eisen dan voor marketingmails "
- Mariëlle Heemels - Product owner Digitale Wereld

Conversie van 20%

Door continu te testen en feedback te vragen over de transactionele e-mails laat Eneco haar communicatie steeds beter aansluiten op de behoefte van de klant. Daarbij stuurt Eneco haar klanten een SMS op het moment dat geconstateerd is dat een e-mail niet afgeleverd kon worden en vraagt zij haar klanten meteen een nieuw e-mail adres door te geven op Eneco.nl. Door deze manier van communiceren behaalt Eneco een conversie van ruim 20%.

Door te sturen op de KPI’s digitaliseringsgraad, volledigheid van verzending, bounces en klanttevredenheid beoogt Eneco een optimaal proces te creëren voor professionele digitale transactionele communicatie met een duurzaam karakter.