Alternatief Sendgrid

Waarom kies je voor Flowmailer

Ontdek waarom onze klanten hun vertrouwen stellen in Flowmailer en dus kiezen voor betrouwbaar afleveren van hun transactionele e-mail.

Flowmailer vs. Sendgrid

Al klant bij Sendgrid en op zoek naar een nieuwe transactionele e-mailprovider? Ontdek hieronder de extra opties en features die Flowmailer te bieden heeft.

  • Flowmailer is een degelijk Nederlands bedrijf
  • Support door échte mensen die met je meedenken
  • Hoge reputatie verantwoordelijkheid gegarandeerd
  • Meer geavanceerde en krachtige features bij Flowmailer

Degelijk Nederlands

Sendgrid is een Amerikaanse partij, waardoor haar klantdata zich dus geheel in Amerika bevinden. Dit kan natuurlijk problemen geven met het opslaan van persoonsgegevens en GDPR compliancy.
Flowmailer verwerkt haar data in twee redundante Nederlandse datacenters op volledig eigen infrastructuur. Hierdoor werken wij volledig GDPR compliant. Daarnaast zijn we ISO 27001 gecertificeerd en wordt het platform doorlopend door Qualys op kwetsbaarheden gecontroleerd.

Support door échte mensen

Zit je met een brandende vraag of met een probleem dat je zelf niet opgelost krijgt? Bij Sendgrid kun je gebruik maken van een chatbot met geautomatiseerde antwoorden. Wil je dan toch een medewerker aan de telefoon krijgen van Sendgrid dan komen hier extra kosten bij kijken. Bij Flowmailer gebruiken we geen chatbot. Wij denken graag mee en geven daarom gewoon zelf antwoord, in het Nederlands of in het Engels.

Flowmailer garandeert support door échte specialisten!

Reputatie verantwoordelijkheid

Sendgrid gebruikt standaard een shared IP adress pool. Doordat Sendgrid naast het versturen van transactionele e-mail ook marketing e-mail versturen, kan de reputatie van het IP adres vervuild raken. Bij e-mailmarketing komt namelijk een hogere mate van de berichten in de spam terecht. Indien je bij Sendgrid PRO klant bent is een dedicated IP inclusief. Dit is een eigen IP adres, waar je zelf de reputatie in handen hebt. Verstuur je één keer een mailing die slecht beoordeeld wordt, dan kan de reputatie van dit IP adres gelijk omlaag gaan. Bij het versturen van onregelmatige aantal e-mails, wordt er meer op je gelet. Hierdoor kan één klein foutje leiden tot een lagere reputatie.

Bij Flowmailer maken wij gebruik van eigen IP adressen. Wij versturen geen marketing e-mail en dus zal onze reputatie altijd goed op orde zijn. Via onze eigen IP adressen zullen er ook continu e-mails verstuurd worden, wat leidt tot een goede reputatie!

Meer geavanceerde en krachtige features

Naast de gezamenlijk features waarover Sendgrid en Flowmailer beide beschikken, heeft Flowmailer nog extra interessante features.

Met Flowmailer is het realiseren van geavanceerde templates geen probleem. Gebruikers van het Flowmailer platform hebben de volledige controle over de HTML van de templates. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van een visuele Quick editor. Flowmailer biedt bovendien een volledig pakket van design, (responsive) HTML-omzetting en overige template diensten.
Gebruik Flowmailer voor het opmaken van professionele PDF-bestanden en voeg deze toe aan je berichten. Flowmailer genereert je PDF tijdens verzending op basis van een zelf aan te passen template.

Met Flowmailer kan je al je transactionele e-mails in het berichtenarchief van Flowmailer opslaan. Hier wordt een exacte kopie van het bericht gearchiveerd. Standaard wordt een bericht bij Go! drie maanden gearchiveerd en dit is een jaar bij PRO. Sendgrid daarentegen biedt een drie dagen berichtenarchief aan en tegen betaling kan je dit upgraden naar 30 dagen. Overigens bewaart Sendgrid metadata ook slechts drie dagen.

Alle krachtige features