Bouncemanagement

Controle over je niet afgeleverde e‑mail

Wanneer je e-mails niet aankomen bij je klanten, wil je weten waar het fout gaat en wat je eraan kunt doen. Flowmailer maakt dat makkelijk voor je. Door onderscheid te maken tussen verschillende soorten bounces en daar automatisch op te filteren, nemen we de zorgen omtrent je bounces weg.

Hard & Soft bounces

Soft Bounce

Bounces worden onderverdeeld in ‘soft’ en ‘hard’ bounces. Een soft bounce houdt in dat het bericht niet afgeleverd kan worden vanwege een tijdelijk probleem. Zo kan de ontvanger een te volle mailbox hebben, is de mailserver niet bereikbaar of is je bericht te groot om afgeleverd te worden. Zodra het probleem is opgelost, zal een volgend bericht gewoon weer aankomen.

Hard Bounce

Bij een hard bounce kan het bericht helemaal niet afgeleverd worden. De oorzaak hiervan kan een niet bestaand e‑mailadres of domeinnaam zijn. Toekomstige berichten op hetzelfde e-mailadres zullen dan ook niet aankomen. Flowmailer filtert een dergelijk adres om je reputatie als afzender te beschermen. Met een te lage reputatie loop je namelijk ook risico dat je e-mail niet meer aankomt.

Bounce Management Module

Automatisch filteren

De bouncemanagement module binnen Flowmailer zorgt ervoor dat berichten die niet afgeleverd kunnen worden, op een uitvallijst geplaatst worden. Op deze lijst (de "Undelivered Messages") vind je terug welke berichten niet afgeleverd konden worden aan welke ontvanger. Op de ontvangersfilter kom je e-mailadressen tegen die een hard bounce hebben opgeleverd.

Opnieuw versturen

Ben je er toch zeker van dat een e-mailadres wel correct is? Op beide lijsten kun je als gebruiker handmatig aanpassingen maken. Je kunt een e-mailadres van het filter afhalen en opnieuw e-mails sturen, en je kunt bij soft bounces opnieuw proberen om een e-mailadres te bereiken.

Terugkoppelen

De data die Flowmailer ontvangt over de gegenereerde bounces, kan ook snel en gemakkelijk teruggekoppeld worden aan je bronsysteem. Zo kun je ook in je boekhoudpakket of CRM-systeem bijhouden welke e-mailadres niet valide zijn en waar je niet meer naar toe moet e-mailen. Zo blijft je datakwaliteit gewaarborgd en je e-mailreputatie hoog.

E-mail bounces correct afhandelen kan best lastig zijn. Als een bericht niet afgeleverd kan worden omdat een e‑mailadres onjuist is, dan wil je dat natuurlijk weten.

Flows Geavanceerde templates Bouncemanagement Open en click tracking Notificaties Berichtenarchief Veiligheid Koppel met SMTP of API Fantastische aflevering PDF bijlagen

Krachtige features voor transactionele e-mail

Transactionele communicatie verdient een professionele aanpak. Het is een belangrijk onderdeel van de directe communicatie met je klant. Eén op één, elk bericht is belangrijk. Flowmailer biedt je een uitgebreide set met features waarmee je transactionele stromen optimaal kunt professionaliseren.