Bouncemanagement

Controle over je niet afgeleverde e‑mail

Daarom zijn er standaarden opgesteld hoe een e-mail bounce correct opgebouwd zou moeten worden. Helaas zien we dat deze standaarden niet altijd opgevolgd worden, zonde. Soms worden er zelfs verwarrende boodschappen retour gestuurd om te zorgen dat spammers het lastig krijgen. Al met al is bounce management dus iets dat je liever aan een professional overlaat.

Hard bounces en soft bounces

Bounces kunnen onderverdeeld worden in ‘soft’ en ‘hard’ bounces. Een softbounce houdt in dat het bericht niet afgeleverd kan worden vanwege een tijdelijk probleem. Bijvoorbeeld bij een volle mailbox. Zodra het probleem is opgelost, zal een volgend bericht gewoon weer aankomen.

Bij een hardbounce kan het bericht helemaal niet afgeleverd worden. Bijvoorbeeld bij een niet-bestaand e-mail adres. Toekomstige berichten op hetzelfde e-mailadres zullen dan ook niet aankomen. Flowmailer filtert zo'n adres om je reputatie als afzender te beschermen.

Bouncemanagement

De bouncemanagement module binnen Flowmailer zorgt ervoor dat berichten die niet afgeleverd kunnen worden, op een uitvallijst geplaatst worden. Vanuit deze uitvallijst kan een e-mailadres gecorrigeerd worden. Vervolgens verzend je het bericht gewoon opnieuw. Uiteraard kunnen bounce meldingen ook teruggekoppeld worden naar het bronsysteem zodat het foute e-mailadres ook daar gecorrigeerd kan worden en je datakwaliteit gewaarborgd blijft.

FlowsGeavanceerde templatesBouncemanagementOpen en click trackingNotificatiesBerichtenarchiefVeiligheidKoppel met SMTP of APIFantastische afleveringPDF bijlagen

Krachtige features voor transactionele e-mail

Transactionele communicatie verdient een professionele aanpak. Het is een belangrijk onderdeel van de directe communicatie met je klant. Eén op één, elk bericht is belangrijk. Flowmailer biedt je een uitgebreide set met features waarmee je transactionele stromen optimaal kunt professionaliseren.