SMTP en REST API

Koppel je bronsystemen eenvoudig met Flowmailer

Wanneer je switcht van transactionele e-mail platform (bijvoorbeeld van SendGrid naar Flowmailer), wil je zo snel mogelijk kunnen e-mailen. Gelukkig is koppelen met Flowmailer gemakkelijk. Zo kun je met SMTP binnen no-time e-mails via Flowmailer sturen en heb je met onze REST API de mogelijkheid om je bronsystemen aan Flowmailer te koppelen zonder contacten aan te hoeven maken.

SMTP Relay Server

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) is een relatief simpel, tekstgebaseerd protocol om e-mails te kunnen verzenden. Door eerst de afzender van het bericht te specificeren, gevolgd door de ontvanger(s), verzendgegevens en inhoud van een bericht, weet de e-mailclient wat het moet doen. Dat betekent dus dat als je bronsysteem e-mail kan verzenden, je via SMTP kunt koppelen met Flowmailer. Dit wordt ook wel SMTP relaying genoemd en biedt je meteen alle voordelen van Flowmailer. Dat betekent betrouwbaarheid in aflevering, inzicht in je e-mail stromen en geavanceerd bouncemanagement.

Omdat SMTP in de basis niet goed beveiligd is tegen phishing, moet je ook maatregelen nemen om je domein te beschermen. Flowmailer helpt je met de implementatie van SPF, DKIM en DMARC, zodat je met een gerust hart e-mails kunt gaan versturen.

Flowmailer REST API

Daarnaast is het mogelijk om bronsystemen te koppelen aan Flowmailer door middel van onze REST API. Je kunt dan meteen e-mail versturen via de REST API, zonder eerst contacten aan te maken. Natuurlijk zijn alle statistieken door middel van de REST API weer op te halen. Voor het koppelen van een bronsysteem (source) aan Flowmailer heb je vier opties:

  1. GET, hiermee haal je een source op
  2. PUT, wanneer je een source wilt updaten
  3. POST, bij het aanmaken van een source
  4. DELETE, om de source weer te verwijderen

Meer weten over de Flowmailer REST API? Hier vind je de documentatie.

Flowmailer werkt direct met elk bronsysteem dat zelf al e‑mailberichten kan versturen via SMTP.

Flows Geavanceerde templates Bouncemanagement Open en click tracking Notificaties Berichtenarchief Veiligheid Koppel met SMTP of API Fantastische aflevering PDF bijlagen

Krachtige features voor transactionele e-mail

Transactionele communicatie verdient een professionele aanpak. Het is een belangrijk onderdeel van de directe communicatie met je klant. Eén op één, elk bericht is belangrijk. Flowmailer biedt je een uitgebreide set met features waarmee je transactionele stromen optimaal kunt professionaliseren.