Even voorstellen

Met behulp van Flowmailer heeft u totale controle over uw e-mail communicatieprocessen.

Flowmailer is voortgekomen uit het in de Nederlandse markt voor e-mail marketing bekende MailPlus. De afgelopen 10 jaar hebben wij gebouwd aan een zeer gespecialiseerd platform en software voor de aflevering van e-mail berichten. Flowmailer maakt het mogelijk om gebruik te maken van die gespecialiseerde infrastructuur om uw eigen transactionele, service- en systeemberichten af te leveren.

Onze organisatie bestaat uit een mix van vlotte, gedreven en soms een beetje eigenwijze professionals die elk vanuit hun eigen vakgebied hun steentje bijdragen. We werken graag samen met mensen in verschillende functiegebieden en niveaus, van junior marketeer tot ervaren ICT manager. We vinden het fijn om heel open en persoonlijk met onze klanten om te gaan en zo zelf in te staan voor de beloftes die we maken.

Goed communiceren

Wij houden van goed communiceren. Dat is zo opgeschreven, maar daar zijn eindeloos veel boeken over geschreven en methodieken voor ontwikkeld, door mensen die dat beter begrijpen dan wij. Maar wat betekent dat voor automatisering en e-mail? Daar hebben wij dan weer wel bovengemiddeld veel over nagedacht.

Het liefst communiceert u als organisatie zo prettig en persoonlijk mogelijk, bijna alsof u een 1 op 1 gesprek voert met al uw relaties. Dat vergt echter veel aandacht, tijd en energie. Komt uw boodschap wel aan en staat u open voor een reactie? Communiceert u altijd herkenbaar en consistent? Is elke mail op zichzelf en daarnaast ook het geheel van berichten wel altijd logisch? En is elk bericht waardevol in de beleving van uw ontvanger?

In de praktijk worden er echter uit alle hoeken en gaten (geautomatiseerd) e-mails verzonden en is het overzicht al snel zoek. Wat ons betreft is het tijd om de communicatie-lat ook voor automatische processen net zo hoog te leggen als de bakker die zijn vaste klanten kent. 'Persoonlijk automatiseren' noemen we dat. Daar moet uw organisatie natuurlijk vooral zelf achter staan, maar Flowmailer helpt u graag op weg met onze techniek, maar ook met advies en ondersteuning in de praktijk.

Doen waar je goed in bent

Wij zijn goed in e-mail. En daar komt best wat bij kijken. Alleen het afleveren zelf is al een vak apart en dan hebben we het nog niet over template design, responsive HTML, copywriting, procesinrichting, enzovoorts. Flowmailer streeft ernaar om mensen in verschillende disciplines te versterken in hun eigen rol, want om successen te behalen is prettig samenwerken een must!

Dat zijn geen holle woorden, maar dat is goed terug te zien in de applicatie en onze dienstverlening. Wij zijn bezig met e-mail en het beheersen van de processen daar omheen. Zo beheren wij volledig onze eigen infrastructuur zelf omdat we alleen op die manier in kunnen staan voor onze beloften. Soms werken wij ook samen met anderen die in hun eigen specialisme net zo goed zijn als wij in e-mail; zo levert MessageBird onze SMS berichten af. We vinden het belangrijk dat u als klant ook deze vrijheid hebt; zo maakt Flowmailer het makkelijk om als:

  • marketeer zelfstandig bezig te zijn met de inhoud en uitstraling van berichten,
  • beheerders directe controle en vertrouwen te geven in lopende processen en
  • communicatiemanagers overzicht en inzicht te verkrijgen in alle berichten

ICT moet communicatie verbeteren

Dat klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar we zien maar al te vaak dat ICT projecten alleen maar moeten leiden tot meer efficientie in financiele zin. Natuurlijk vinden wij het prachtig als een organisatie flink bespaart door voortaan via e-mail te factureren. Maar uiteindelijk moeten communicatieprocessen wat ons betreft draaien om dat waar ze echt voor bedoeld zijn: het effectief en prettig uitwisselen van informatie.

Na het lezen van dit artikel zal het u niet verbazen dat wij als toch wel overwegend techneuten, zo onze eigen visie hebben over hoe systemen als Flowmailer zich zouden moeten gedragen. Natuurlijk begint dat bij beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en performance, maar wat nog meer?

Techniek moet snel inzetbaar zijn
Liefst vandaag nog kunnen starten en stapsgewijs verbeteren is de norm. Dit sluit aan bij een moderne aanpak zonder gedetailleerde megaplannen vooraf, maar met een duidelijke visie steeds een stapje verder.

Systemen moeten in los-vast verband samenwerken
Organisaties gebruiken vaak veel verschillende software systemen en nieuwe en vervangende systemen volgen elkaar in hoog tempo op. Het onderhouden van uitgebreide synchronisaties tussen al die systemen en zorgen dat overal de juiste wijzigingen worden doorgevoerd is moeilijk, duur en foutgevoelig. Wij geloven sterk dat elk systeem verantwoordelijk moet blijven voor de eigen data en procesgegevens. Het boekhoudpakket blijft gewoon verantwoordelijk voor het versturen van facturen, Flowmailer brengt de uiteindelijke berichten naar het gewenste niveau. Hebben we nog extra contactgegevens nodig voor in de e-mail? Dan halen we die bv. terplekke op uit uw CRM, in plaats van daar zelf nóg een database van bij te houden.

Eigen mensen staan garant voor techniek
Techniek is prachtig, maar is niets waard zonder mensen die er voor staan. Flowmailer is nooit 'af' en elke dag werken wij aan de volgende verbetering. Daar is geen woord aan overdreven, van dashboard tot platform en alles daar tussen ontwikkelen en beheren we in-house, van A tot Z volledig gericht op e-mail en de processen daar omheen. Als er toch een keer iets mis zou gaan heeft u dan ook alleen met ons te maken en zult u ons bijvoorbeeld nooit horen zeggen 'het ligt bij onze hosting partij'.

Verder kennismaken? Bel gerust op 079 - 203 30 60 of stuur ons een e-mail!