Flowmailer veiligheid

Alles in eigen hand

Flowmailer wordt volledig ontwikkeld, beheerd en ondersteund door toegewijde vaste medewerkers. Zij kennen het platform als geen ander en doen er alles aan om uw dagelijkse ervaring met Flowmailer zo prettig mogelijk te laten verlopen. Een doorlopend evaluatieproces zorgt ervoor dat alle aspecten van het platform in beeld zijn, zodat wij doelgericht kunnen werken aan verbetering. Flowmailer is volledig ISO/IEC 27001:2005 (Information Security Management) gecertificeerd.

Software Development

Onze ervaren ontwikkelaars hebben Flowmailer de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professioneel en kwalitatief hoogwaardig product, dat zich elke dag in de praktijk bewijst. Om deze lijn door te zetten en onze ambities te realiseren, maken we gebruik van de modernste technieken.

Elke nieuwe ontwikkeling wordt vooraf uitgebreid gecontroleerd en achteraf gereviewd op veiligheid.

Service Operations

De afdeling ‘Service Operations’ zorgt voor optimale beschikbaarheid, performance, beveiliging en e-mail aflevering. Service Operations houdt zich dus voornamelijk bezig met het bieden van de zekerheid die u in de praktijk van Flowmailer verwacht. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met Software Development.

Customer Care

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan kunt u vertrouwen op professionele ondersteuning van uw vaste contactpersoon. Wij begrijpen de waarde van uw gegevens en kijken alleen op uw verzoek met u mee (u heeft zelf altijd controle over wie er met welk rechtenniveau toegang heeft tot uw account). In complexe situaties kunnen zij direct schakelen met collega’s van Software Development en Service Operations.

Eigen platform

Om maximale zekerheid te bieden, beschikken wij over een volledig eigen platform. Zo hebben we volledige controle over alles, van hardware tot aan de uiteindelijke verzending van uw berichten en alle componenten die daaraan bijdragen. Dagelijks wordt gewerkt aan verdere verbetering van betrouwbaarheid en prestaties.

Zekere omgeving

Onze fysieke infrastructuur is ondergebracht in professionele omgevingen, waarin zaken als toegangscontrole en camera bewaking gegarandeerd worden. Deze Nederlandse faciliteiten zijn gecertificeerd voor ISO 9001:2008 (Quality Management), ISO/IEC 27001:2005 (Information Security Management) en PCI-DSS (Data Security Standard).

De apparatuur en daarmee ook uw data, is alleen toegankelijk voor geautoriseerd eigen personeel. We delen geen infrastructuur met derden, wat betekent dat uw communicatie met en datastromen binnen het platform niet onderschept kunnen worden.

Stevig fundament

Het Flowmailer-platform beschikt in verregaande mate over eigen basisvoorzieningen, die bijdragen aan zekerheid van werking en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan dagelijkse back-ups die onze eigen infrastructuur niet verlaten en streng worden gecontroleerd. Daarnaast volgt verkeer van en naar ons platform via zelf beheerde routing de kortste route naar andere netwerken. Onze aansluiting bij NL-ix (een groot Nederlands knooppunt van internet providers) zorgt er namelijk voor dat we vaak zonder tussenkomst van derden, direct bij de ontvanger kunnen afleveren.

Gerichte veiligheid

Flowmailer neemt veiligheid erg serieus en maakt bewuste keuzes om dit te waarborgen. Zo werkt u altijd via versleutelde verbindingen (SSL), worden wachtwoorden niet herleidbaar opgeslagen en bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van two-factor authenticatie. Toegang tot onze diensten wordt daarnaast gecontroleerd door streng geconfigureerde firewalls, die niet meer dan het strict noodzakelijke toestaan.

Monitoring

Monitoring helpt ons om problemen vroegtijdig op te merken én mogelijke verstoringen te voorkomen. Flowmailer wordt gecontroleerd op werking, prestaties en veiligheid. Dit gebeurt via automatische controles, procedurele controles en registratie van activiteit.

Automatische controle

Via automatische detectiemechanismen worden onze medewerkers 24/7 op de hoogte gehouden van mogelijke verstoringen. Door hier doortastend op te reageren worden problemen vaak voorkomen en anders snel verholpen. Onze medewerkers reageren direct op gesignaleerde activiteiten van potentiele insluipers, zodat deze worden onderschept. Vervolgens zoeken we contact met de vermeende dader en zijn internetprovider. Van serieuze inbraakpogingen wordt aangifte gedaan.

Procedurele controle

Naast de automatische monitoring, houden wij ons platform nauwlettend in de gaten door middel van diverse statistieken. Dit stelt ons in staat om afwijkingen te signaleren, voordat u daar iets van merkt. Door het waarnemen van trends in het functioneren van het platform, zorgen we altijd voor voldoende capaciteit.

Registratie van activiteit

Activiteit in Flowmailer wordt uitvoerig geregistreerd (gelogd) voor analyse, bijvoorbeeld naar aanleiding van incidenten. In het dashboard vind u een 'Audit log' waar uw alle gebruikershandelingen in kunt terugvinden en stellen automatische 'Notifications' u op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen. Zo kunnen we altijd terugzien hoe een bepaalde situatie is ontstaan en speuren naar vreemd gedrag.

Onderhoud

Structureel onderhoud aan de infrastructuur zorgt voor stabiliteit, zodat u ook in de toekomst kunt rekenen op de betrouwbaarheid die u van Flowmailer gewend bent.

Regelmatige updates

Elk online systeem is in potentie kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. Het actueel houden van alle gebruikte software beperkt dit risico aanzienlijk. Alle onderdelen van het Flowmailer-platform worden daarom regelmatig en waar mogelijk automatisch bijgewerkt.

Continue innovatie

Naast deze updates werken we dagelijks aan vernieuwingen in onze infrastructuur, waarmee we de kwaliteit van Flowmailer steeds verder verbeteren. Als resultaat hiervan beschikt Flowmailer bijvoorbeeld over een geavanceerd systeem voor datareplicatie, waardoor uw gegevens altijd veilig en beschikbaar zijn.