Efficiëntie als prioriteit bij energie-servicepartners

In samenwerking met onze partner Clixz

De energie-servicepartners Geas, Volta Limburg, Kemkens en Energiewacht (Essent) helpen consumenten en bedrijven om efficiënt om te gaan met energie. Op hun beurt gebruiken zij Flowmailer om efficiënter te kunnen communiceren. Met onze partner Clixz zorgen we dat de klantcommunicatie van de servicepartners soepel verloopt.

Van papier naar pc

Tot begin 2019 verliep de communicatie tussen de energie-servicepartners en haar klanten voornamelijk via de post en callcenters. Met het aanhaken van Flowmailer voor deze communicatie, maakte het briefpapier plaats voor e-mails en staat de telefoon in de callcenters niet meer roodgloeiend. Voor de klant geldt dat hij veel sneller kan reageren op bijv. onderhoudsaankondigingen.

De overgang van brief naar e-mail heeft dus voor zowel servicepartners Geas, Volta Limburg, Kemkens en Energiewacht als haar klanten enorme voordelen:

Kostenreductie door digitalisering

Digitalisering brengt logischerwijs een kostenreductie per klantcontact met zich mee. Een brief verzenden kost gemiddeld €0,90,-, terwijl een e-mail minder dan één cent kost om af te leveren via Flowmailer. Daarnaast is elk uitgebleven telefoontje winst, want ook de tijd van callcenters kost geld.

Minder belasting callcenters door online handelingen

Een ander voordeel van digitalisering van de communicatie is dat klantcontactcenters niet meer gebeld worden om bijvoorbeeld een afspraak te maken of te wijzigen: dit kan allemaal online. Hierdoor heeft het callcenter meer ruimte om brandende vragen van klanten te beantwoorden.

E-mailadressen up-to-date door bouncemanagement

Door Flowmailer in te schakelen voor e-mailaflevering, kunnen servicepartners ook sneller schakelen, wanneer een e-mail niet aankomt. Komt een e-mail namelijk niet aan, dan wordt dat in Flowmailer weergegeven. In tegenstelling tot de reguliere post, waar het uitblijven van een reactie net zo goed kan betekenen dat de brief nooit is aangekomen.

Door goede bounce-opvolging uit te voeren, kunnen de servicepartners ook hun klantenbestand up-to-date houden. Levert een e-mailadres een hard bounce op?Dan wordt die klant opgevolgd met ene SMS of telefoongesprek om de gegevens te corrigeren. Hierna kan de klant weer gewoon gemaild worden.

Meer (inzicht in) klantcontacten

De statistieken in Flowmailer helpen de servicepartners ook om meer inzicht te krijgen in het effect van hun e-mails en het gedrag van de ontvangers. Naast het al genoemde bouncemanagement, kan er ook ingezien worden hoeveel e-mails er geopend worden, en in hoeveel geklikt.

Inzicht in e-mailaflevering

Met deze inzichten weten servicepartners of de e-mail met afspraakplanner wel of niet geopend is, of een offerte wel of niet bekeken is, of dat een factuur wel of niet gedownload is. Wordt op een belangrijke e-mail niet gereageerd? Dan is opvolging via een ander medium (zoals brievenpost) de volgende stap.

Twee e-mails van servicepartners Kemkens (afspraak) en Geas (offerte)

Onderhoudsaankondigingen van Kemkens

Een mooi voorbeeld van efficiëntere communicatie is de e-mail met onderhoudsaankondiging van servicepartner Kemkens. Voor gebruik van Flowmailer werden onderhoudsaankondigingen via brievenpost verstuurd. Hierbij kon de klant alleen telefonisch wijzigingen doorgeven of de afspraak afwachten.

Na digitalisering (platform van Clixz en e-mails via Flowmailer) verloopt dit proces stukken efficiënter. Niet alleen zijn de kosten omlaag gegaan, ook kan de afspraak met een simpele druk op de knop bevestigd of gewijzigd worden.

Eerder schreef onze partner Clixz al een case study over de onderhoudsaankondigingen van Kemkens. Die case study lees je hier »

Efficiënte communicatie

De overgang van brievenpost naar e-mail brengt een hoop voordelen mee voor de servicepartners van Essent:

In het kort

  • Verlaging kosten
  • Minder belaste callcenters
  • E-mailadressen up-to-date
  • Meer klantcontacten
Ga naar Clixz.nl
" Flowmailer levert goede support, is snel, geduldig en nemen de tijd. Software is fijn in gebruik en zorgt voor een automatiseringsslag binnen onze organisatie. "
- Romy Gebben, Volta Limburg

Succesvol partnership

Samen met Clixz heeft Flowmailer al veel energie-, service- en installatiebedrijven beter laten e-mailen. Zo levert Flowmailer de e-mails af van o.a. GEAS, Kemkens en Volta Limburg. Zijn jouw klanten ook toe aan professionalisering van hun transactionele e-mails? Bekijk dan onze partnermogelijkheden

Meer cases lezen?

Eneco verduurzaamt

Over de digitale transformatie bij Eneco

Lees de case

Van Gogh's merkbeleving

Over hoe het Van Gogh Museum e-mail inzet voor CX

Lees de case

DPD's Real Time e-mails

Verhoogde klanttevredenheid door tijdsgebaseerde e-mails

Lees de case

E-mail in het onderwijs

Hoe The Learning Network miljoenen e-mails managet

Lees de case

Alle cases