Transactionele e-mail

De berichten die écht aan moeten komen

Transactionele e-mail is één van de weinige vormen van communicatie waar je ontvanger op zit te wachten. Daarom is het ontzettend belangrijk om dit goed op orde te hebben.

Transactionele e-mail wordt altijd getriggerd door de ontvanger, direct of indirect. Hierdoor is aflevering van groot belang. Want één op de tien nieuwsbrieven die niet aankomt, overleef je wel. Maar wat als 10% van al je facturen niet in de inbox belandt? Dan heb je een probleem.

Zo gebruik je transactionele e-mail

Acties van jouw klanten opvolgen

Op het moment dat je klant actie van jou vraagt, is het wenselijk dat je dit zo snel mogelijk doet.
Onder dit type transactionele e-mail vallen bijvoorbeeld:

ontvangstbevestiging via transactionele e-mail

Orderbevestigingen: Of je nu een webshop, een evenementenwebsite of een online taxiservice bent, klanten willen altijd zo snel mogelijk weten of hun betaalproces in goede orde is verlopen.

Wachtwoord vergeten: Er zijn weinig dingen zo vervelend als het vergeten van een wachtwoord, dus logischerwijs willen jouw klanten zo snel mogelijk een nieuwe aanvragen.

Multifactor-authenticatie: Om accounts extra te beveiligen, is een two- of multifactor-authenticatie soms vereist. Als je snel in wilt loggen, is het dus prettig als deze binnen no-time in de inbox belandt.

Ontvangers up-to-date houden

Na de eerste acties van je klant, volgt een periode waarin vaak geen nieuwe acties worden uitgevoerd. Toch blijf je een klant dan e-mails sturen, om hem up-to-date te houden over zijn aankoop. Zo kun je denken aan:

track and trace via transactionele e-mail

Track & Trace: Wanneer je klant een webshop-bestelling heeft geplaatst, geeft het rust als deze weet wanneer zijn pakketje binnenkomt. Na een orderbevestiging volgt dus een e-mail met Track & Trace-code.

Notificaties: Gebeurt er iets onverwachts in de periode tussen aankoop en bezorging? Zijn bepaalde voorwaarden veranderd in de tussentijd? Dan wil je de klant op de hoogte houden.

Einde proefperiode: Gebruikt je klant een proefperiode voor jouw product of dienst? Dan wil je hem laten weten wanneer die periode afgelopen is.

Overzicht bieden aan je ontvanger

Het is altijd handig om je zaken op één plek te verzamelen en zo overzicht te houden. E-mails lenen zich daar uitstekend voor, omdat alles dan op dezelfde plaats terecht komt. Daarbij kun je denken aan:

overzicht

Loonstroken: In de werkgever-werknemer-relatie is het niet ongebruikelijk om loonstroken per e-mail toe te zenden. Zo heeft de werknemer meer zicht op zijn salaris en hoeft de werkgever niet iedereen afzonderlijk te e-mailen.

Facturen: Voor facturen geldt in principe hetzelfde als voor loonstroken, maar dan in de klant-merkrelatie. Zo houdt de klant via zijn mailbox overzicht op zijn maandelijkse kosten.

Besteloverzicht: Na het bestellen van artikelen, kan het ook prettig zijn om deze nog even door te nemen, te bekijken of alle informatie wel klopt en of bijvoorbeeld de juiste maten besteld zijn.

De voordelen van Flowmailer

Wanneer je zeker wilt zijn dat deze e-mails aankomen, dan kies je voor de betrouwbaarste aflevering van Flowmailer. Ons platform heeft een aantal voordelen voor jou. Zo heb je altijd de beschikking tot:

responsive templates for transactional email

Krachtige templates & features

Met onze templates switch je moeiteloos tussen verschillende talen en merken, en kun je jouw e-mails verrijken met onze features. Responsive, ook als je eigen systeem dat niet aankan.

Meer over templates & features

deliverability in Flowmailer

Fantastische beveiliging & aflevering

Bij het gebruiken van Flowmailer hoef jij je geen zorgen meer te maken over de beveiliging van je data of die van je klanten. Bovendien zorgen we door middel van SPF, DKIM en DMARC compliance dat jouw e-mail écht aankomt.

Meer over beveiliging & aflevering

tracking transactional email

Altijd inzicht in je e-mails

Met Flowmailer heb je altijd inzicht in het gedrag van jouwe-mails. Zo zorgen we dat jij het weet wanneer je e-mail geopend of aangeklikt wordt, maar houden we je op de hoogte als het niet gaat zoals je gepland had.

Meer over e-mailstatus & tracking

Verstuur ik wel transactionele e‑mail?

Waarschijnlijk wel! Heb je bijvoorbeeld een webshop? Dan verstuur je order- en verzend bevestigingen, op voorraad notificaties en wachtwoord vergeten mails.

Een online service? Denk dan aan gebruikers mails, two factor e-mails en updates vanuit je (klant)portaal.

Lever je een dienst? Dan zul je waarschijnlijk online facturen sturen, je klant updaten over zijn gebruik, of tickets sturen.