Merkbeleving bij het Van Gogh Museum

Vanuit het Van Gogh Museum was er de behoefte om te zorgen voor de juiste merkbeleving voor de klanten tussen alle communicatie uitingen. In lijn met deze gedachte gebruikt het Van Gogh Museum Flowmailer om te zorgen dat de transactionele stromen naadloos verlopen binnen de customer journey.

Met de juiste merkbeleving zorg je ervoor dat je een eenheid hebt tussen de media-uitingen, dat ze herkenbaar zijn en dat het bij jouw bedrijf past. Als dit allemaal op orde is, kun je zeggen dat jouw bedrijf over de perfecte merkbeleving beschikt.

Merkbeleving bij Van Gogh Museum

In lijn met deze gedachte gebruikt het Van Gogh Museum Flowmailer om de transactionele berichtgeving rondom een bezoek aan het museum naadloos in te passen binnen de customer journey. Dit klinkt logisch, echter hoe vaak komt het niet voor dat de merkbeleving volledig los wordt gelaten op het moment dat een bedrijf een prospect converteert naar een ‘koninklijke klant.’

Bij het Van Gogh Museum is niets minder waar. Zowel de ticket e-mail als de service e-mails die de bezoeker ontvangt voorafgaande aan een bezoek aan het museum, sluiten naadloos aan op de eerdere communicatie binnen de customer journey.

De uitingen zijn conform de huisstijl en tevens sterk gepersonaliseerd. Zo biedt de e-mail die twee dagen voorafgaande aan een bezoek wordt toegezonden de bezoeker de mogelijkheid een gepersonaliseerde video te bekijken. Deze e-mail is inmiddels zelfs uitgebreid met de mogelijkheid een ‘vergeten’ multimediatour bij te boeken.

Al met al een benadering die enerzijds resulteert in een versterking van de klantbeleving en anderzijds een verhoging van de klantwaarde genereert. Door inzet van Flowmailer snijdt het mes voor het Van Gogh Museum dus aan twee kanten.

Van droom naar realisatie

Customer journey. Met behulp van Flowmailer past de transactionele berichtgeving rondom een bezoek aan het museum.

  • Merkbeleving
  • Transactionele en marketing communicatie één geheel
  • Gepersonaliseerde uitingen
  • Versterking klantbeleving
  • Verhoging klantwaarde

Interessante uitkomsten

  • Betere klantbeleving
  • 100% Merkbeleving
  • 100% Grip op aflevering
  • Hoge Klantwaarde
" Met de juiste merkbeleving zorg je ervoor dat je een eenheid hebt tussen de media-uitingen, dat ze herkenbaar zijn en dat het bij jouw bedrijf past "

Meer cases lezen?

Eneco verduurzaamt

Over de digitale transformatie bij Eneco

Lees de case

Groeien met Exact

Over hoe transactionele e-mail meegroeit met Exact's wensen

Lees de case

DPD's Real Time e-mails

Verhoogde klanttevredenheid door tijdsgebaseerde e-mails

Lees de case

E-mail in het onderwijs

Hoe The Learning Network miljoenen e-mails managet

Lees de case

Alle cases