Transactionele e-mail

Als het écht aan moet komen

Bij transactionele e-mail denk je aan bestelbevestigingen vanuit een webshop, wachtwoord vergeten e-mails, en ticket  e-mails. Maar ook loonstroken uit een boekhoudpakket, notificaties, of verzendbevestigingen mét bezorgmoment zijn een goed voorbeeld. Allemaal berichten die écht belangrijk zijn voor de klant en vaak automatisch worden verstuurd. Daarom worden dit soort berichten ook wel systeem e-mails of service e-mails genoemd.

Wij noemen het liever wat het is: enorm belangrijk om goed te doen. Want als je klanten deze e-mails niet of niet op tijd krijgen, krijg je klachten.

Waarom is transactionele e-mail belangrijk?

Transactionele e-mails zijn niet alleen van belang voor je klant. Ze hebben ook een duidelijke impact op je bedrijfsproces. Een gemiste bestelling zorgt al snel voor een negatieve klantervaring en een nare online review. Klanten die niet kunnen inloggen of hun entreeticket niet ontvangen, zorgen voor een roodgloeiende telefoon bij de support afdeling. En wat als je digitale factuur in de spam terecht komt? Dat kost geld, méér telefoontjes, en tijd.

Marketing e-mail en transactionele e-mail

De meeste bedrijven versturen zowel transactionele e-mail als marketing e-mail. Beide zijn aandacht en professionalisering waard. Toch is er een groot verschil tussen deze twee types e-mail.

Communiceren met je klant
Transactionele e-mail wordt meestal getriggerd door een actie vanuit de klant. Denk aan een aankoop, of het opvragen van een nieuw wachtwoord. Marketing e-mail wordt in bulk verzonden. Marketing berichten hebben meestal conversie als hoofddoel en gaan om de grote aantallen. Transactionele e-mail maakt onderdeel uit van de directe communicatie met je klant. Eén op één, elk bericht is belangrijk. Want als één op de honderd nieuwsbrieven niet aankomt, is dat jammer. Maar wat als één op de honderd facturen niet aankomt? Dat kun je je niet veroorloven, toch?

Waarom transactionele e-mail een professioneel platform verdient

Veel bedrijven versturen meer transactionele e-mail dan ze beseffen. Voor elke marketing e-mail die A/B getest en geanalyseerd de deur uit gaat, verstuur je misschien wel tien transactionele e-mails. Helemaal automatisch, en zonder dat iemand er echt zicht op heeft. Enorme potentie voor groei en verbetering!

Reputatie
Goed, je wilt dus aan de slag met transactionele e-mail. Waarom dan niet met je bestaande marketing software? Heel simpel gezegd: omdat die er niet voor gemaakt zijn. Neem bijvoorbeeld e-mail reputatie. Die score bepaalt of je als spammer of legitieme verzender gezien wordt. Omdat e-mail marketing tools regelmatig gebruikt worden voor spam, is het met de reputatie van die tools vaak niet al te best gesteld. Flowmailer ’s hoge e-mail reputatie zorgt voor een uitstekende aflevering.

Betrouwbaarheid
Marketing tools zijn bedoeld om één e-mail aan heel veel mensen tegelijk te sturen. Betrouwbaarheid is minder belangrijk. Als de tool niet bereikbaar is, dan stuur je toch later? Flowmailer garandeert een hoge betrouwbaarheid. Voor ons is de kwaliteit van aflevering het allerbelangrijkste. Ons platform is altijd bereikbaar, en we raken geen bericht kwijt.

Bounceafhandeling
Daarnaast maakt Flowmailer het makkelijk om bounces op te volgen. Zo kun je opvolging geven aan niet aangekomen berichten. En als laatste is koppelen met Flowmailer simpel. Dat biedt veel flexibiliteit om met andere systemen samen te werken.

Op een mooie zondagochtend besluiten om online tickets voor een attractiepark te kopen moet kunnen toch? Maar die e-mail moet dan wel snel binnen zijn wil je met je gezin een leuke dag beleven. Flowmailer verliest geen bericht uit het oog en stelt je in staat om je klant goed te helpen!

Waarom Flowmailer?

  • Zicht op transactionele e-mail

  • Grip op berichtstromen

  • Perfecte en snelle aflevering

  • Betrouwbaarheid en veiligheid

    Je data binnen Nederlandse datacenters

Oeps! Er is iets mis gegaan...