Waarom een DMARC record check?

DMARC is ontworpen om jouw e‑maildomein(en) te beschermen tegen spoofing. Spoofing is een methode die internetcriminelen gebruiken om zich voor te doen als een legitieme verzender en valse e‑mails te sturen. Het uit zich dan ook meestal in spam of in phishing, waarmee criminelen proberen vertrouwelijke informatie of geld te ontfutselen. Door het DMARC record voor jouw organisatie goed in te stellen, ben je beter beschermd tegen spoofing. Met de Flowmailer DMARC Record Check controleer je snel en eenvoudig hoe het met de bescherming van jouw domein staat.

Resultaten van de DMARC check

De Flowmailer DMARC Record Check biedt je gratis de mogelijkheid om je DMARC record te checken. Na het invullen van je e-mailadres (jouwnaam@jouwbedrijf.nl) of domeinnaam (jouwbedrijf.nl) krijg je overzichtelijk weergegeven wat we kunnen vinden over de bescherming van jouw domein. Dat doen we in een paar stappen:

  1. We checken of er een DMARC record aanwezig is;
  2. We checken welk beleid dit DMARC record voert;
  3. We geven details over dit record en uitleg over de onderdelen.

Uitleg resultaat

Het resultaat van de DMARC record check is overzichtelijk ingedeeld in drie onderwerpen. Hierdoor krijg je direct inzicht in het huidige DMARC beleid, welke instellingen het DMARC record verder heeft en welke rapportage teruggegeven wordt. Heb je al een reject beleid in je record staan? Of zit je nog vast op "none" en komt je DMARC record niet verder? Met de resultaten uit de Flowmailer DMARC Record Check kun je direct aan de slag.

Let op:
De DMARC Record Check controleert alleen of er een werkend record aanwezig is.
Het controleert niet op eventuele syntaxfouten (typfouten of verkeerde onderdelen in het record).

Meer over DMARC

DMARC bescherming

Waar beschermt DMARC je precies tegen?

Lees het artikel

DMARC voordelen

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van DMARC?

Lees het artikel

DMARC onderdelen

Uit welke onderdelen bestaat een DMARC record?

Lees het artikel

DMARC instellen

Hoe stel ik een DMARC record correct in?

Lees het artikel