Eneco, duurzaam digitaal

Een duurzame samenleving begint bij jezelf. Zo stond Eneco aan het begin van een digitale transformatie. Geen papieren post meer, maar inzetten op digitale communicatie. Om aan die behoefte te voldoen, schakelden zij Flowmailer in.

Samen met Flowmailer en andere partners werkt Eneco toe naar een wereld waarin iedereen in zijn eigen, duurzame energie kan voorzien. Grote ondernemingen, kleine mkb-ondernemers en particulieren, Eneco ziet het liefst dat iedereen verduurzaamt.

Digitalisering

Die verduurzaming begint bij Eneco zelf. In haar panden, in het vervoer daarnaartoe en dus ook in al haar communicatiemiddelen staat duurzaamheid centraal. En hoe verduurzaam je communicatie? Door te digitaliseren. Flowmailer biedt hierbij uitkomst. De brievenpost met facturen maakt plaats voor e-mail, bounces worden opgevolgd met een SMSje.

Zo is verduurzaming niet alleen beter voor de omgeving, maar ook voor de communicatie met de klant. Geen lange gesprekken meer met de servicelijn, maar overzichtelijke en snelle 1-op-1-communicatie op maat.

De basis voor die transactionele communicatie ligt binnen de bronsystemen van Eneco. Vanuit verschillende systemen worden data en triggers gegenereerd, waarmee Flowmailer aan de slag kan.

Hieruit volgen automatisch samengestelde servicemails die aansluiten op de situatie van elke individuele klant. De aflevering wordt vervolgens ook gedaan door Flowmailer.

Van droom naar realisatie

De digitaliseringsdroom van Eneco is werkelijkheid geworden. Eneco stuurt op bounceverlaging, volledigheid van verzending en een hoge klanttevredenheid, met duurzaamheid als centraal onderdeel van het proces.

In het kort:

  • Van kostenbesparing als doel naar 20% hogere conversie
  • Van verschillende kanalen en teams naar 100% grip op transactionele e-mails
  • Van digitale droom naar 100% duurzaam
" Er gelden gewoonweg andere eisen dan voor marketingmails "
- Mariëlle Heemels, Product Owner Eneco Digitale Wereld

Conversie van 20%

Zoals altijd, gebeurt digitalisering niet van de ene op de andere dag. Er is veel tijd nodig om te testen en zelfs als er uitvoerig getest is, wordt er nadien altijd nog wat geperfectioneerd. Eneco volgde ook deze weg. Door continu te testen en feedback te vragen over de verzonden e-mails, laat Eneco haar communicatie steeds beter aansluiten op de behoeften van de klant.

Wordt een e-mail niet afgeleverd, dan stuurt Eneco er een verzoek per SMS achteraan met de vraag om een nieuw e‑mailadres op te geven. Door het uitvoerige testen en het up-to-date houden van de klantdata, bereikt Eneco een conversierate van liefst +20%!

Meer cases lezen?

Van Gogh's merkbeleving

Over hoe het Van Gogh Museum e-mail inzet voor CX

Lees de case

Groeien met Exact

Over hoe transactionele e-mail meegroeit met Exact's wensen

Lees de case

DPD's Real Time e-mails

Verhoogde klanttevredenheid door tijdsgebaseerde e-mails

Lees de case

E-mail in het onderwijs

Hoe The Learning Network miljoenen e-mails managet

Lees de case

Alle cases