E-mail in het onderwijs

The Learning Network is de grootste Nederlandse leverancier van studieboeken en een bekende naam in de top van de jaarlijkse Emerce 100. Met een jaarlijkse levering van 12 miljoen boeken, 4 miljoen digitale licenties, verschillende studiematerialen én extra diensten, verspreid over vijf merken in drie talen, is The Learning Network een e‑mailverzender van formaat. Maar hoe manage je zóveel e‑mailstromen?

Je kent ze nog wel...

Misschien niet bewust, maar de kans is groot dat je ooit een product van The Learning Network (TLN) in handen hebt gehad. Als grootste educatieve dienstverlener van Nederland voorziet The Learning Network namelijk al decennialang Nederlandse scholen van studiematerialen. Zowel het voortgezet onderwijs (VanDijk), mbo (Studers), hbo en wo (Studystore) en docenten (Academy4Learning) gebruiken producten en diensten door TLN geleverd.

Bij de dienstverlening van TLN komen logischerwijs heel veel e-mails kijken. Bestelbevestigingen, verzend- en afleverbevestigingen, retourmeldingen en nog veel meer in het Nederlands, Vlaams en Engels moeten stuk voor stuk afgeleverd worden.

Gestructureerd te werk

Om ál die e-mailstromen te kunnen onderhouden vanuit een centraal systeem, is The Learning Network aan de slag gegaan met Flowmailer. Alle e-mails die tijdens het bestelproces worden verstuurd, worden afgeleverd via Flowmailer. Van boekbestellingen voor een hele mbo-school tot het inleveren van schoolboeken van een vwo6-klas, van softwarelicenties voor digitaal lesmateriaal tot het aanbieden van digitale cursussen voor meerdere docenten.

Heel Nederland voorzien

Met 350 vaste medewerkers en 2500 seizoenskrachten is TLN een organisatie van serieus formaat. Dat blijkt ook uit de cijfers voor e-mail.

In het hoogseizoen:

  • > 4 miljoen e-mails p/m
  • 100+ soorten berichten
  • 18 vrachtwagens vol boeken per dag
"Het grootste pluspunt is voor ons de centrale inrichting van de berichten voor alle merken. Doordat de Flows in principe gelijk aan elkaar zijn hebben we maar één mastertemplate nodig waarin we alle berichten van de verschillende merken kunnen communiceren. Hierdoor kun je makkelijker aanpassingen doorvoeren en hoef je dit niet op bericht- en/of merkniveau te doen."
- Linda Schulting, E-mail Marketing Specialist bij The Learning Network

De keuze voor Flowmailer

Door Flowmailer in te zetten voor transactionele e-mailstromen, houdt The Learning Network grip op alle e-mails die de organisatie verlaten. Van boekbestelling tot retourzending, van elke e-mail die TLN verzendt, kan gemakkelijk het template, bijbehorende macro's en opens en kliks worden teruggevonden.

De templatestructuur van Flowmailer helpt The Learning Network met het delen en/of variëren van content tussen de verschillende merken en talen. Met Flowmailer blijft de e-mailcommunicatie flexibel en de technische kwaliteit ervan hoog.

Amount of emails sent by TLN

Meer cases lezen?

Van Gogh's merkbeleving

Over hoe het Van Gogh Museum e-mail inzet voor CX

Lees de case

Groeien met Exact

Over hoe transactionele e-mail meegroeit met Exact's wensen

Lees de case

DPD's Real Time e-mails

Verhoogde klanttevredenheid door tijdsgebaseerde e-mails

Lees de case

Eneco verduurzaamt

Over de digitale transformatie bij Eneco

Lees de case

Alle cases