Steeds groter wordende e‑mailstromen bij Exact

Wanneer je wilt gaan opschalen met transactionele e-mail, loop je vaak tegen problemen aan. Het lijkt namelijk makkelijk om ‘gewoon meer’ te gaan e-mailen, maar toch komt er vaak meer bij kijken. Zo ondervond ook Exact, die bij het opschalen van haar transactionele e-mails tegen het probleem van e-mailaflevering aanliep. Met het aanhaken van Flowmailer wordt meer schaalbaarheid en zekerheid in huis gehaald.

Om al die e-mails veilig af te kunnen leveren, zul je als verzender moeten voldoen aan een paar veiligheidseisen die grote e‑mail-ontvangers (zoals Gmail en Outlook) aan je stellen. Zo is het hanteren van SPF en DKIM noodzakelijk en is ook DMARC steeds meer aanwezig. Het managen van deze zaken in een steeds groter wordende e-mailstroom is echter niet voor iedereen weggelegd.

Schaalbaar en zeker

Het afleveren van e-mail is voor een softwareonderneming als Exact van groot belang. Door de inzet van Flowmailer voor vrijwel alle transactionele communicatie, wordt een groot deel van dit complexe proces uit handen gegeven.

Een groot deel van deze complexiteit is de combinatie tussen overzicht en de al eerder genoemde veiligheidseisen. Exact Online bestaat niet uit één product en heeft verschillende modules beschikbaar. Zo is Exact er onder andere voor boekhouding, urenregistratie en voorraadbeheer. Voor elke individuele module is het daarom nodig om e-mailaflevering op orde te hebben.

Bij het begin beginnen

Om al die transactionele e-mails met zekerheid te kunnen verzenden, moet je stap voor stap te werk gaan. Overzicht creëren is dan ook het eerste aandachtspunt in de samenwerking tussen Exact en Flowmailer. Het gemakkelijk kunnen onderscheiden van e-mailstromen binnen één account, maakt het voor een klant als Exact fijn en overzichtelijk werken.

Bouwen aan succes

Exact werkt aan een toekomst waarin data-invoer geautomatiseerd is en je daar zelf helemaal niets meer voor hoeft te doen. Door gebruik te maken van technologieën zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en big data, zorgt Exact voor gedetailleerd inzicht in je resultaten.

  • 400.000 klanten in 7 landen
  • 5 eigen datacenters
  • Opgericht in Nederland in 1984
  • SaaS-aanbieder sinds 2005
" Bij grote, bedrijfskritische e-mailstromen heb je een hoog kennisniveau nodig omdat e-mail een complex proces betreft."
- Rian Vliegenthart - Cloud Platform Engineer bij Exact

Veiligheid voorop

Het tweede aandachtspunt is het snel en veilig afleveren van al deze e-mails. Door samen met de experts van Flowmailer de implementatie van SPF, DKIM en DMARC te bewerkstelligen, is het domein van Exact sterk beveiligd. Dat in combinatie met een hoge uptime zorgt voor een razendsnelle, maar vooral betrouwbare aflevering.

Als het dan toch niet gaat zoals gehoopt, biedt Flowmailer Exact inzicht en ondersteuning. Zodoende kan er direct gereageerd worden wanneer er iets mis gaat en kan er gerekend worden op snelle support door experts die iedere dag met transactionele e-mail bezig zijn.

Klaar voor de toekomst

Nu de aflevering van transactionele e-mails weer in orde is voor alle modules van Exact, is ook het e-mailaspect klaar voor de toekomst. Samen met Flowmailer zorgt Exact ervoor dat al haar klanten kunnen rekenen op betrouwbare aflevering van facturen, loonstroken, orderbevestigingen en nog veel meer. Nu en in de toekomst.

Meer cases lezen?

Eneco verduurzaamt

Over de digitale transformatie bij Eneco

Lees de case

Van Gogh's merkbeleving

Over hoe het Van Gogh Museum e-mail inzet voor CX

Lees de case

DPD's Real Time e-mails

Verhoogde klanttevredenheid door tijdsgebaseerde e-mails

Lees de case

E-mail in het onderwijs

Hoe The Learning Network miljoenen e-mails managet

Lees de case

Alle cases